okt 07 2014

Pärnu muul.

Published by jyrkka at 9:00 p.l. under Lohejutt

Ida-kagutuul, kuhu minna, selle suunaga on päris mitu head kohta. Valisin kõige lähema koha pärnu muuli. Merel läksin vana-pärnu majaka juurest. Uskuge või mitte, ühtegi purilaudurit pole enam pärnus, õnneks tulid lohed punti. Erkkilgi oli plaan speedi sõita, sama Tony, oli teisigi lohetajaid, nii et lohed on nüüd mu sõbrad:)
Lasin esimese raksuga kohe muulide vahele, suund oli sobiv, tuult ka piisas, idatuule jaoks uskumatult ühtlane. Laud 112l. ja puri 7,0, vedas koguaeg, vahepeal katsetasin ka väikest lauda, aga selle jaoks oli tuult vähe, ka panin väiksema purje, kuid polnud õiget masti kaasa võtnud, nii et paremaks ei läinud tulemused. Kuna veetase on nii madal, pea -50 senti, siis on muul nagu sein veest väljas ja sõitma pidi sisuliselt keset jõge ja seal enam sile pole. Samas suure laua ja suure purjega oli mõnus, iga triip sinna 60 alla ja tsaibid ka enam vähem glissis.
Jah - alguses kartsin, et on külmemaks läinud vesi ja üldse ilm, aga neli tundi ja nahk oli koguaeg soe, läbisõit natuke alla 100km. ei saanud küll:)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.